Suzuki Katana
GSX1100SZ/SD
GSX750S
GSX750SE
GS650G
GS550M

HOME   -刀-  CONTACT   -刀-  FAQ   -刀-  NIEUW-FORUM   -刀-  NIEUWS   -刀-  OUD-FORUM

Welkom..

..op de site voor Nederlandse Katana-liefhebbers!Laatste nieuws : "Werkplaatshandboeken weer toegankelijk"KatanaClub Nederland

In 1979 was het destijds baanbrekende ontwerp geboren uit de hersenspinsels van de Duitse ontwerper Hans A. Muth die werkte voor het befaamde buro Target Design. Suzuki had de moed om het futuristische vloeiende vormenspel van dit gewaagde prototype bijna grotendeels ongewijzigd over te nemen voor de diverse productiemodellen.
Ten tijde van de introductie van de Katana waren de meningen over het ontwerp bij het grote publiek scherp verdeeld. Tegenwoordig valt echter niet meer te ontkennen dat het hier gaat om een van de best geslaagde motorfietsontwerpen ter wereld en verschijnt de Katana regelmatig in diverse top 10 lijstjes.
Gezegend met de brute kracht van de 1100cc motorblok van de GSX1100ET en de reputatie van "superbike" was al snel gezet. Voor velen een zorgvuldig te koesteren juweeltje. Voor anderen slechts de opmaat tot een lange lijst modificaties.
Op KatanaClub.nl willen we voor alle Nederlandse liefhebbers een plek bieden voor discussie, technische ondersteuning en diverse georganiseerde activiteiten m.b.t. deze oorspronkelijke Katana-modellen.

KatanaClub meeting 2004

Most assuredly, the sword is mightier than the chopsticks
tashikani katana wa hashi ni masaru


Copyright ©2024 KatanaClub Nederland - www.katanaclub.nl